Belga

| Coach Serge Crevecoeur geeft zijn spelers tactische aanwijzigingen.

Zonder zelf op het terrein te komen verloor Brussels woensdagavond de laatste hoop op een plaatsje in de nationale play-offs. De concurrenten lieten namelijk geen steek vallen. Zaterdagavond speelt de club zijn laatste wedstrijd van het seizoen, in de eigen zaal in Neder-Over-Heembeek tegen het Nederlandse Feyenoord.

Oostende won woensdag voor de negende keer op rij in de Elite Gold van de BNXT League. In Leiden toonde de Belgische kampioen zich met 68-86 te sterk voor de winnaar van de eerste twee edities van de BNXT League.

Oostende sloeg al een kloof in het eerste kwart (17-28), hield die vast tot de rust (38-48) en diepte ze in het derde (15-20) en vierde (15-18) kwart verder uit. Met 22 punten en 5 assists had Khalil-Ullah Ahmad daar het grootste aandeel in. Damien Jefferson liet zich met 14 punten en 10 defensieve rebounds opmerken.

Charleroi, Limburg United en Luik gingen eveneens winnen in Nederland. Charleroi deed dat met 69-77 op het parket van Den Bosch, Limburg met 72-84 in Weert en Luik, na een verlenging, met 86-91 in Zwolle.

In de stand gaat Oostende met 37 punten als autoritaire leider Antwerp (33), Den Bosch en Charleroi (32), Leiden en Limburg United (31), Luik (30), Landstede en Groningen (27) en Basketbal Academie Limburg (25) voor.

Frustraties in Brussel

In de Elite Silver moest Brussels de laatste hoop op een plaatsje in de nationale play-offs opbergen. Geen van de concurrenten liet immers een steekje vallen. Mechelen won met 83-89 bij Feyenoord, Leuven met 60-81 bij Nijmegen en Bergen met 88-100 in Kortrijk. Mechelen, Leuven en Bergen delen de leiding met 34 punten, twee meer dan Brussels. Allicht tot grote frustratie van trainer Serge Crevecoeur, die zich vorige week na een dramatisch slechte wedstrijd van Brussels in Nijmegen, nog bij de eigen fans verontschuldigde.

Vrijdag staat de laatste speeldag van de tweede competitiefase op het programma. Volgende week woensdag gaan de play-offs van start.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Serge Crevecoeur , Basket Brussels , BNXT League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni